7 Tips voor meer focus en betere prestaties

Ik ben sinds afgelopen maart geblesseerd. Mooie halve salto gemaakt met skiën met als resultaat een scheurtje in mijn linkerschouder. Naast dat het pijn deed en super onhandig was, merkte ik dat mijn focus even weg was. Vóór mijn blessure zat ik in een lekkere flow. Ik kreeg veel werk gedaan en alles waar ik mijn pijlen op richtte, lukte. Nu kost het me meer moeite om mijn doelen te bereiken. Bijvoorbeeld deze blog schrijven met tips voor meer focus of een presentatie voorbereiden.

Wat is focus eigenlijk

Het is gerichte aandacht, scherpheid en helderheid voor een doel dat je wilt bereiken. Het zorgt voor overzicht in je hoofd, het is de lijm tussen jouw doel en je gewenste uitkomst. Ken je dit ook? Nog even een theetje zetten, appje sturen, Facebook checken en opruimen voordat je iets belangrijks moet doen. En ja dan komt focus niet opdagen, want het wacht niet eindeloos op je. Als je al tien dingen hebt gedaan is focus moe, net als een spier die je traint. Je moet het daarom als het ware telkens weer opladen zoals bij een batterij. En dat is precies wat ik heb gedaan. De woorden voor deze blog rolden daarna moeiteloos uit mijn pen!

Hoe krijg je je focus terug?

Focus komt je dus niet zomaar aanwaaien. Daar moet je wat voor doen. Toen ik ging zitten wachten op focus….. je raadt het al, kwam het helemaal niet. Wachten tot focus komt is net zoiets als wachten totdat je hond zichzelf uitlaat. Of totdat het vliegtuig voor je deur stopt. Onderstaande 7 tips hielpen mij om mijn focus te hervinden.

Mijn persoonlijke 7 tips voor meer focus: 

 

TIP 1:
Zet alle sociale media en muziek uit, dit leidt je hersens af en daar houdt focus niet van.


TIP 2:
Begin gewoon met wat je moet doen. Stel je activiteit niet uit, want focus ontstaat als je ermee bezig bent.

TIP 3:
Eet niet te zwaar, want dan gaat je energie naar het verteren van je eten en niet naar je focus.

TIP 4:

Werk maximaal 1 uur achter elkaar aan datgene wat je wilde doen en neem dan een korte pauze.

TIP 5:

Focus is een spier, dus kan focus moe worden, onthoud dat goed.

TIP 6
Focus kun je ook ontwikkelen door er veel mee bezig te zijn, doe het dus zo vaak mogelijk.

TIP 7:
Loop af en toe rond, spring en beweeg. Hierdoor gaat er zuurstof naar je hersenen en blijft je focus wakker.

Kun je nog wel wat focus kan gebruiken? Kijk dan eens naar mijn online programma Create Your Dreamlife