In jezelf vertrouwen

Graag neem ik je mee naar een ervaring van vroeger die mij altijd bij is gebleven. Na een heerlijke onbezorgde tienerzomervakantie in Frankrijk, begon mijn eerste schooldag weer. Ik zag mijn twee beste vriendinnetjes staan en zwaaide uitbundig naar ze. ‘Hè fijn, dacht ik! Ik heb ze gemist!’ Niet wetend dat mijn leven vanaf dat moment drastisch zou veranderen, want mijn vriendinnetjes hadden elkaar gevonden in een nieuwe vriendschap, en mijn vriendschap degradeerde naar een derde plek, zo voelde het.

Mijn hart viel uiteen in 1.000 stukjes

Onbewust van de betekenis van vertrouwen, leerde ik een harde levensles, en ging ik alleen op mezelf vertrouwen.
Zo ontstond uit pijn een enorme kracht.

Ga je leven vanuit pijn of vanuit groei?

Ga je leven vanuit je pijn of ga je leven vanuit groei? Ik koos voor groei. Ik ben gepest en toch geen slachtoffer. Ik ben verlaten en toch geen slachtoffer. Ik ben bedrogen en toch geen slachtoffer. Je hebt een keus over hoe je je wilt voelen. Die gedachte maakte mij sterk. 

Slachtoffer zijn maakt je machteloos

De macht leg je dan naast jezelf en je offert iets op, maar wat eigenlijk? Een prachtig deel van mij dat waardevol is. Dat laat ik mij door niemand afpakken.
Ik houd van mij, en mijn imperfecties. Ik omarm mijn ervaringen. Sta op en kies voor jezelf! Met al je imperfecties ben je perfect. Open je hart en niemand kan je raken, want jij houdt van jou. Met alles wat er is en alles wat er nog mag komen! Wil jij meer zelfvertrouwen opbouwen? Kijk dan naar eens naar mijn aanbod!