Keuzestress? Leer in 3 stappen kiezen

Ben je uit balans en heb je last van keuzestress? In een wereld met zoveel mogelijkheden is dat ook wel te begrijpen. We kunnen ons ten allen tijde via internet verdiepen in elk idee of verlangen wat in ons opkomt. En er is zoveel. Maar hoe kies je dan? Leer door 3 effectieve stappen je keuze moeiteloos te maken.

Stap 1: schrijf het op

Pak twee vellen A4 en verdeel deze in 2 kolommen. De eerste kolom met ++ en de tweede kolom met – –. Schrijf daar de voor- en nadelen op van je keuzes, leg ze daarna naast elkaar en kies degenen met de meeste plussen. Hoe makkelijk was dat?

Stap 2: stress is angst voor de toekomst 

Besef dat er angst onder stress zit. Angst om te kiezen komt voort uit het feit dat je bang bent om een verkeerde keuze te maken. Angst voelen is echter heel normaal, omdat je de gevolgen van je keuzes niet kunt overzien. Hoeveel je ook wikt en weegt, de toekomst kun je nooit voorspellen. Accepteer dat er altijd een onzekere factor zit in elke keuze. En zeg nou zelf: hoe saai zou het zijn als je alles al van te voren wist?

Stap 3: laat je hart kiezen

Ga op een rustige plek zitten, doe je mobiel uit en sluit je ogen. Adem diep in door je neus en langzaam uit door je mond. Leg een hand op je buik en de ander op je hart. Vraag nu vanuit je hart wat het beste is. Het antwoord kan komen in de vorm van een intuïtief weten, of een helder inzicht wat je spontaan krijgt. Ga daarna pas naar die cursus die je wilde volgen, besluit de baan te nemen die minder verdient maar wel te gek is, of boek eindelijk eens die online training om jezelf te verwennen.

Minder keuzestress en op zoek naar meer balans in je leven? Kijk dan op mijn aanbod pagina voor de mogelijkheden,