Erkend & Geregistreerd Life Coach en Taoistisch Trainer

Wat jij kunt leren van (of eigenlijk in) je dromen 

Mochten jullie het nog niet weten: ik ben nieuwsgierig. 

Altijd ben ik op zoek naar nieuwe manieren om mijn energie in balans te brengen en bewust te leven. Veel van die manieren heb ik al ontdekt. Zo pluk ik elke dag de vruchten van mijn Taoïstische training en meditaties. Ik word er blij van, heb veel energie en als ik ziek ben weet hoe ik het zelfgenezend vermogen van mijn lichaam kan aanzetten.

Maar hoe zit het als ik slaap?

Kan ik dan ook bezig zijn met mijn persoonlijke ontwikkeling, vroeg ik me af? Zo kwam ik op het spoor van droomyoga, oftewel lucide dromen. Dit is een manier om tijdens je slaap te werken aan je spirituele ontwikkeling. Eigenlijk ook best logisch. Je kent vast wel die momenten dat je net voordat je in slaap valt ineens een helder inzicht hebt over een vraag of probleem waar je overdag niet uitkwam. In die schatkamer van je geest ligt een wereld aan inzichten en kennis op je te wachten en daar wil ik naar op zoek. Lucide dromen kunnen me daarbij helpen. Als je lucide leert dromen ontwikkel je het vermogen om te weten dat je droomt, terwijl je droomt. Dat betekent dat je tijdens je droom kunt beschikken over vrije wil, verbeeldingskracht en herinneringen van je wakkere leven. 

 

Lifecoach Amsterdam

Wow, dat wil ik!

Precies, dat dacht ik ook. Ik las er een boek over van Charlie Morley: ‘Lucide nachten’. In dit boek biedt hij met humor praktische technieken aan om ‘helder te dromen en te leven’. Charley zegt: door lucide te dromen leer je jezelf op een eerlijke manier kennen, zowel nachts als overdag. Klinkt goed toch?

Hoe werkt het?

Om lucide te dromen of droomyoga te beoefenen schrijft Charley dat je eerst moet leren om je dromen te onthouden. Leg pen en papier naast je bed en schrijf, zodra je wakker de steekwoorden van je droom op. Het is belangrijk om je voor het slapen vast voor te nemen om je dromen te onthouden. 

 

Zelf paste ik deze tip toe en merkte direct dat het werkte. Het was in tijden niet meer gebeurd dat een droom me zo helder voor de geest bleef staan. Ik deel hem graag met je:

 

In mijn droom voelde ik dat ik hoofdpijn had (wat echt zo was). Ik baalde ervan en wilde het oplossen. Ik keek om mijn heen en zag een vrouw lopen, ze straalde een soort magie uit, iets in haar trok me aan. Misschien was het de rust waarmee ze liep en haar liefdevolle uitstraling. Ik wenkte haar en ze liep op me af. Zonder te praten wist ze dat ik hoofdpijn had en ze wist ook precies wat ik nodig had. Met haar genezende handen gaf ze me een hoofdmassage, ze wist precies op welke plekken ik pijn had.

 

Terwijl dit gebeurde was ik me ervan bewust dat ik droomde. Ik besefte dat het ‘regelen’ van deze massage het beste was voor mij. Deze persoon behandelde me met zoveel liefde dat ik het levensecht kon waarnemen. Mijn hart vulde zich met compassie voor deze vrouw. In mijn droom besloot ik om dit gevoel van liefde ook in mijn wakkere leven bewust(er) te voelen en uit te stralen.

 

De volgende ochtend werd ik intens gelukkig wakker zonder enig spoortje van hoofdpijn. Ik besefte me dat liefde de bron is van al het leven. Zachtheid, mededogen en compassie geven richting aan je spirituele groei. De droom liet me ervaren dat deze liefde er altijd is. Je hoeft  je je er alleen maar bewust van te zijn en er contact mee te maken. Dat geeft een innerlijke rust, voor jezelf en voor alle mensen om je heen. 

 

Ja, ik doe graag mee met de 'Zen in 7 dagen' meditatie challenge!

Ja, ik doe graag mee met de 'Zen in 7 dagen' meditatie challenge!

Je bent succesvol aangemeld!

Ja, ik doe graag mee met de 'Laad je batterij op' training!

Ja, ik doe graag mee met de 'Laad je batterij op' training!

Je bent succesvol aangemeld!