Op zoek naar je innerlijke kind?

10 tips om haar te vinden!

Roze magnolia’s, geurende narcissen, flirtende vogels en warmte op je huid. Alle zintuigen worden geprikkeld. De lente is een tijd van buiten zijn, lachen en zorgeloos genieten. Het is het seizoen van lichtheid en van groei.  

In het Taoïsme is de lente verbonden met het element hout. Dat geeft een opwaartse energie die ons letterlijk dwingt om er op uit te trekken en om de krachten in onszelf wakker te maken. De lente staat ook voor wedergeboorte. Net als de natuur wordt ook onze energie weer wakker na de zware winter: jij mag weer gaan groeien en bloeien.

Maar hoe kun je de energie van de lente het beste gebruiken?

De lente is speels en licht als een kind. Om de energie van de lente voor je te laten werken is dat precies wat je moet doen: op zoek naar je innerlijke kind.

Life coach Loes van Beest

Tien tips:

Tip 1:

Begin de dag met een lach op je gezicht, maak een grapje of doe een vreugdedansje. Kinderen zijn (over het algemeen :-)) vrolijk en lichtvoetig!

Tip 2:

Trek iets geks en vrolijks in de kleur van de lente, zoals wit, groen en lichtgroen, deze kleuren staan voor groei en blijdschap. 

Tip 3:

Eet met je handen. Spannend en soms een beetje vies. Voel de textuur van wat je eet en ga er helemaal in op.

Tip 4:

Besluit je zorgen voor een dag los te laten en neem jezelf en je werk een keer wat minder serieus. 

Tip 5:

Ga buiten spelen. Lekker schommelen in de speeltuin, maak een zandkasteel op het strand of speel verstoppertje. Maak je handen en je kleren vies. 

 

Tip 6:

Lach! Kinderen lachen wel 100 x per dag, als volwassen maar 10 x.  Lach meer, maak grapjes en zie de humor in van dagelijkse kleine ergernissen. 

Tip 7: 

Ga ergens picknicken met vrienden en doe een spel, tikkertje met de bal, voetje van de vloer, waar je maar zin in hebt. 

Tip 8:

Dans alsof niemand je kan zien. Zet vrolijke muziek op en laat je gaan! 

Tip 9:

Trek gekke bekken voor de spiegel met iemand en krijg de slappe lach.

Tip 10:

Kinderen durven alles te zeggen en te vragen wat vaak verrassend mooie en ontroerende momenten oplevert. Probeer het eens en maak spontaan een praatje met iemand die je tegenkomt.