Perfectie bestaat gelukkig niet

Tijdens de het maken van mijn online programma liep ik helemaal vast. Dit was niet goed, dat moest beter, dit anders en dan ook nog… Pfff gek werd ik er van. Zo zou mijn online training nooit af komen! Terwijl ik deze zo graag in de wereld wil zetten, en het onderdeel is van mijn visie én missie om te maken en delen hoe je een gezond en gelukkig leven kunt leiden.

Stoppen door perfectie

De gedachte om er mee te stoppen drong zich steeds meer aan mij op. Daarom besloot ik om het even te laten rusten, er afstand van te nemen en een houding van ‘Wu wei’, het niet handelen vanuit Taoïstisch perspectief, toe te passen. In de twilight zone van waken en slapen (tip) zag ik deze quote voor mijn geestesoog verschijnen.

Het hoeft niet perfect te zijn

Wat een verademing, een zucht van ‘verlichting’ (mooi woord he?!) ging door mij heen, het is ok, juist dat het niet perfect is maakt mijn training straks ‘echt’. Ik kon weer verder, inspiratie en mogelijkheden stroomden weer en mijn online training vordert gestaag.

Wat te doen aan perfectie

Streef jij naar perfectie? Heb je  een innerlijke kwelgeest die je als maar voortdrijft? Ga je piekeren, steeds meer hooi op je vork nemen, is je werk in je hoofd nooit af? Stop een moment, neem afstand, laat alles even rusten en ga er ‘boven’ hangen. Perfectie is saai en nooit genoeg. Jezelf zijn is mooi en altijd goed, ook met een paar foutjes her en der. En wat zijn fouten eigenlijk? Niets meer of minder dan je eigen perceptie.

Be yourself, wees origineel en authentiek en misschien zijn je fouten dan helemaal niet fout maar juist een inspiratie en voorbeeld voor anderen dat je een echt mens bent.