Stijg boven je angsten uit

Ik geloof dat heel veel vrouwen handelen vanuit angst. Angst om zich uit te spreken, angst om afgewezen te worden, angst voor conflicten, angst om niet aardig gevonden te worden en angst om te staan voor wat ze denken, voelen en willen. Helaas zijn veel vrouwen nog steeds (te) bescheiden, gebruiken ze regelmatig verkleinwoorden, verontschuldigen ze zich continue (let maar eens op hoe vaak vrouwen sorry zeggen) en voelen ze zich snel schuldig.

Stel je eens voor dat we deze angsten niet hadden?

Hoe zou dat zijn? Wat zou je doen? Hoe ziet je leven er dan uit? Wat ben je dan aan het doen op het gebied van je leven, werk en relaties? Hoe krachtig zou dat voelen? Hoe vrij als een vogel zou je dan zijn? Onze aard en energie is van nature ‘yin’; zacht, meegaand, voedend, gevend, inlevend en verbonden. Vanuit onze natuurlijke staat van zorgen en moederschap, want daar zijn we voor ‘gemaakt’.

Mannen zijn ‘yang’

Daadkracht, focus, minder inlevend, recht op een doel af. Allebei niks mis mee, maar als we teveel naar onze aard gaan handelen ontstaan er problemen en raken we uit balans. Besef dat je natuurlijke yin kwaliteiten hebt als vrouw, die heel mooi en bijzonder zijn en zeker niet weg hoeven. Maar kies ook eens voor je meer mannelijke yang kwaliteiten zoals: daadkracht, voor jezelf gaan staan en duidelijk richting en stelling kiezen.

Zeker zijn van je zaak

Zeg geen onnodig sorry, je hoeft niet iedereen tevreden houden. Stijg boven je angsten en onzekerheden uit, kijk mensen recht in de ogen aan, kies voor kracht en datgene wat jij echt wilt. Noem het oneerbiedig een F # mentaliteit. Kies vandaag voor jou, vrij als een vogel om te kiezen wat jij wilt. Dan ontstaat er magie en energie, kom je in de flow én kun je de hele wereld aan!