Stop met streng zijn voor jezelf. 

‘Ik heb een fout gemaakt op mijn werk’⁣. Zo dom van me!⁣ Een lieve vriendin keek me gestresst aan. Een afkeurende opmerking over zichzelf makend⁣. Ik zag dat het haar heel verdrietig maakte⁣. De fout stelde echt niet zo veel voor⁣. Het was eerder die harde afkeuring die we onszelf als vrouw geven⁣. Dat geeft zoveel spanning en stress in ons leven⁣. Maar het kan ook anders…⁣

Geef je jezelf wel eens een compliment?⁣ 

Nee, zeggen de meeste vrouwen, eigenlijk niet. En daar gaat het mis⁣. Je kiest er onbewust voor om jezelf af te keuren⁣. Hoe pijnlijk is dat?⁣ Dat we dat als normaal zijn gaan zien⁣. Terwijl het ons heel gestresst maakt⁣. Wees trots op wat je allemaal doet!⁣ Ga je ‘fouten’ zien als ‘learnings’⁣. Dat is geen arrogantie maar compassie⁣En geeft een hoop minder spanning in je toch al gestreste leven.⁣ Wist je trouwens dat een compliment anti-stresshormonen aanmaakt?⁣ Je stresslevel verlaagt direct én je ontspant⁣. Hoe fijn is dat?⁣ Dus geef vanaf nu zoveel mogelijk complimenten⁣. Zowel aan jezelf als een ander! 

Lifecoach Loes van Beest, Amsterdam

Ja, ik doe graag mee!

Je bent succesvol aangemeld!

Ja, ik doe graag mee met de 'Laad je batterij op' training!

Ja, ik doe graag mee met de 'Laad je batterij op' training!

Je bent succesvol aangemeld!

Ja, ik doe graag mee met de 'Zen in 7 dagen' meditatie challenge!

Ja, ik doe graag mee met de 'Zen in 7 dagen' meditatie challenge!

Je bent succesvol aangemeld!