Verlang jij ook naar vrijheid?

Ik groeide op in een tijd van zuinigheid. Zo ging dat gewoon met ouders die uit een andere tijd kwamen en onbewust hun eigen emotionele bagage hadden meegenomen. Hard werken, niet zeuren en ga voor zekerheid was jaren het devies. 

Hard werken, niet zeuren en ga voor zekerheid werden daarom ook mijn gedachten. Zo leerde ik onbewust angst en onzekerheid kennen, en voelde ik me gevangen in een wereld waar ik niet in paste.

Ik heb altijd een diep verlangen gehad naar vrijheid. Vrijheid over geldzorgen, verplichtingen of mensen die me vertelden wat te doen. ⁣Hoe ik dat moest doen had ik nog geen idee van. ⁣

Maar ik hield altijd aan mijn droom vast, ook al perste ik me jaren in een keurslijf. ⁣Jaren terug kreeg ik een verpletterend visioen. ⁣’Als ik morgen doodga, waar heb ik dan spijt van?’

⁣Dat kwam hard binnen.

Ik was niet in contact met mijzelf. En ik wist, ik doe niet wat ik echt wil. Mijn leven was ‘ok’, maar is ok goed genoeg? Het was hard werken, niet zeuren en ga voor zekerheid. ⁣

⁣Ik durfde gewoon niet naar mijn hart te luisteren. ⁣In plaats daarvan hoorde ik kritiek. ⁣’Doe het niet, want dan heb je geen geld’. ⁣En: ‘Wie zit er nou op jou te wachten?’

Maar mijn hart zei: ⁣’Je komt niks halen, ⁣je komt iets waardevols brengen’.⁣ Waarde aan mensen hun leven, hun relaties en hun kinderen. ⁣Ik realiseerde dat mijn hart me de weg wees. Tranen liepen over mijn wangen. ⁣

Ik nam een aanloop en sprong,⁣ zo in het onbekende diepe. ⁣⁣Ik ging nooit kopje onder. ⁣Vanaf dag één was ik ‘succesvol’. En vond ik eindelijk die vrijheid waar ik zo naar verlangde. Ik geloof dat die innerlijke stem in je hart er altijd is. ⁣

Als je blijft geloven, ontstaat uiteindelijk dat waar je zo naar verlangt. ⁣Je kunt het een wonder noemen, toeval of geluk. Ik denk dat het vertrouwen is⁣. Vertrouwen dat jij alles kan waar je naar verlangt en vertrouwt dat jij het waard bent.

Momenteel werk ik aan een heel mooi programma: ‘Volg je hart’ (women only).

Wil je meer weten?