Wil jij ook voor jezelf kiezen?

Als klein meisje van vijf wilde ik niets liever dan groeien. En dat verlangen naar groei heb ik nog steeds, niet in de lengte natuurlijk maar op persoonlijk vlak. Ik wil mij blijven ontwikkelen, mij onderscheiden; ik wordt er gewoon heel blij van. Zo blijf ik letterlijk in beweging om te groeien. En jij wil dat vast ook, maar je wordt al moe van het idee alleen al: het lijkt zoveel werk.

Brei van mogelijkheden

Om te groeien is je 1e stap je af te vragen in welk gebied je groei wilt. Anders is het een brei van mogelijkheden en zakt de moed je al in de schoenen. Dus wil je groei op het gebied van geluk, gezondheid, relatie(s) of je werk? Als je die keuze hebt gemaakt geeft het al een hoop ruimte. Vaak besluit je namelijk niet te gaan voor groei omdat je vastloopt op de HOE. Oke dat snap ik, hier is de oplossing. De truc is dat je niet hoeft te weten ‘hoe’. Na het kiezen voor groei wordt dat vanzelf duidelijk. Van te voren kun je dat niet allemaal uitdokteren en daarom loop je vast.

Hoe dan?

Ik heb jaren gewacht met betrekking tot mijn bedrijf op de ‘hoe’. Ik werkte nog in loondienst en wilde stoppen maar hoe? Red ik het wel? Hoe moet dat verder, en erger nog, kan ik het wel? Nachten lag ik zwetend wakker en uiteindelijk gaf ik het op, maar dat voelde ook helemaal niet goed. Ik wilde groei in mijn business, want daar klopte mijn hart van!

Ik besloot te springen

Uiteindelijk besloot ik toch te springen: ik ging er 100% voor en nam met zweet in mijn handen ontslag! Het exacte HOE wist ik nog niet, ik begon maar gewoon. Wat denk je? Mijn business, met bijbehorende gave opdrachten heeft vanaf dag een niet meer stil gestaan. Waarom? Omdat ik bewoog, ik koos!

Spannend

Ja het is spannend, maar groeien levert je zoveel op, dus besluit vandaag nog wat je wilt! Vergeet die ‘hoe’. All you have to do is choose!